HomeAvontuurlijkRafting en vlottentocht

Rafting en vlottentocht

De meeste organisaties die rafting, vlottenbouw en vlottentochten organiseren doen dat meestal voor bedrijven: de zgn. incentives. Een aantal organiseren nemen ook individuele inschrijvingen aan, bv. families of vrienden. Het is dus even zoeken, maar je vindt zeker iets waar je met jouw kinderen kan inschrijven.

  • 2200 Herentals : De Waterral. Hier kan je een vlottentocht op de Nete maken. Richtprijs voor een vlottentocht van max. 10 personen: 100 Euro. Klik op de homepage van De Waterral bij Recreatie op Vlottentocht.
  • 3000 Leuven : Natur-Natur. Klik op de homepage van Natur-Natur op Activiteiten, en dan op Family / Friends.
  • 8600 Diksmuide : 't Buitenbeentje. Vlottentochten zijn bij deze vzw enkel mogelijk als incentive. Maar af en toe organiseren ze ook vlottentochten waaraan je met "een vriendengroep" kan deelnemen (enkele families samen dus). Zoals op zondag 28 augustus 2011 bv., in Diksmuide. Meer informatie hierover: 't Buitenbeentje.
  • 8730 Beernem : De Kijkuit Outdoor Activiteiten. De Kijkuit organiseert daguitstappen vanuit Beernem naar de kunstmatige wildwaterpiste in het Noord-Franse Arras. Meer informatie: webpagina "rafting" van DeKijkuit.be
  • 9000 Gent : Rafting & Outdoor. Professionele organisatie die o.a. in Gent (enkel groepen) en in de Ardennen & Frankrijk rafting activiteiten organiseert voor groepen én voor individuele inschrijvingen. Een overzicht vind je bij "Agenda Intro" op de homepage van Rafting & Outdoor.
  • Ardennen : Durbuy: Durbuy Adventure. Naast en afvaart van de Ourthe met de kajak of kano kan het ook op individduele basis met rafting. De afdaling duurt 2 km en is toegankelijk voor iedereen (geen min. leeftijd), aldus Durbuy Adventure, en richtprijs is 16 Euro per persoon voor een vlot van 5 tot 8 personen. Pendeldienst en verplicht reddingsdienst worden voorzien; een waterdichte emmer kan je huren aan 3 Euro. Meer informatie: NL-webpagina "rafting" van Durbuy Adventure.

Op zoek naar een kano, een kajak, een roeibootje of een waterfiets?