HomeAvontuurlijkRed Bull Zeepkistenrace

Red Bull Zeepkistenrace

Red Bull Zeepkistenrace (foto Stijn Audooren - Zeepkistenrace 2010)OPGELET ! Momenteel vind je hier nog de informatie van de Red Bull Zeepkistenrace 2012!

Op zondag 6 mei 2012 gaat in het centrum van Brussel de vijfde Red Bull Zeepkistenrace door. Frisdrankengigant Red Bull heeft wereldwijd al 30 Zeepkistenraces georganiseerd, van Australië tot Zuid-Afrika. Brussel 2012 wordt de vijfde zeepkistenrace in België, en weer heeft Red Bull gekozen voor de Brusselse Kunstberg als parcours en decor. Het belangrijkste aan de Red Bull Zeepkistenrace is entertainment en spektakel voor de toeschouwers. De 85 deelnemende zeepkisten worden immers vooral geselecteerd op basis van ontwerp en design, eerder dan hun verwachte snelheid.

Deelname is gratis en ook voor de toeschouwers is het evenement gratis. En dat is niet verwonderlijk: Red Bull Team is immers wereldkampioen Formule 1, de duurste sport ter wereld, en in vergelijking daarmee is de organisatie van een zeepkistenrace goedkoop.

Red Bull Zeepkistenrace (foto Stijn Audooren)

 

Op zondag 6 mei 2012 kan je een plaatsje langs het parcours in Brussel-centrum zoeken vanaf 12u, en om 13u15 dondert de eerste deelnemer de Kunstberg af.

Na de wedstrijd worden er door de jury vijf bekers uitgereikt: één voor snelheid, één voor creativiteit, één voor technisch concept, één voor beste social media begeleiding (Facebook, Twitter e.d.) en tenslotte de belangrijkste trofee: de publieksprijs.

 

Voor wie deelname overweegt: op de website van de Zeepkistenrace vind je alle nodige praktische informatie. Dit is alvast een korte samenvatting van het reglement:

  • inschrijven is gratis, en kan tot en met 26 februari 2012;
  • er worden 85 teams toegelaten tot de wedstrijd;
  • het parcours is 378 meter lang en dalend;
  • jouw zeepkist moet een motorloos toestel zijn dat je zelf in elkaar hebt gestoken, getimmerd, gelast of geplakt;
  • maximum afmetingen: 1m80 hoog, 6m lang, 2m breed, leeggewicht max. 80 kg;
  • je moet ouder dan 15j zijn op de dag van de race. Min-15-jarigen moeten een schriftelijke toestemming van hun ouder(s) hebben;
  • elk team mag bestaan uit max. 5 personen: max. 2 in de auto en max. 3 duwers aan de start;
  • bij de inschrijving moet je een teamnaam opgeven die je nadien niet meer kan veranderen. Denk er dus even over na;
  • jouw racewagen moet remmen hebben en voor de start is er een technische controle - op veiligheid.

Meer informatie : Redbullzeepkistenrace.be (reservelink: Red Bull)

het parcours van de Red Bull Zeepkistenrace 2012 in Brussel