HomeAvontuurlijkSurvival, klimparcours, touwenparcours, hindernissenparcours

Survival, klimparcours, touwen parcours, hindernissenparcours

Meestal mag je een hindernisparcours, een klimparcours of een touwenparcours niet zonder begeleiding doen. Contacteer dus altijd de organisator voor je er naartoe gaat. Let ook op de minimumleeftijd. Goede sportschoenen en gemakkelijke sportkledij zijn een absolute noodzaak, en als je specifiek materiaal nodig hebt (zoals een helm of een harnas) kan je ter plaatse huren.

Heb je nog geen enkele ervaring? Dan kan je misschien eerst een klimmuur in de omgeving bezoeken. Dan leer je daar wat het is om met een harnas te klimmen. De adressen vind je in ons topic Klimmuren in Vlaanderen.

 • 2100 Deurne - Antwerpen : Indian Rock, een touwenparcours in en tussen de bomen, met twaalf klimactiviteiten. Er is deskundige begeleiding en de kinderen krijgen uiteraard een harnas. Er is een minimum aantal deelnemers vereist, maar dat is bespreekbaar. Link: IndianRock.be
 • 2440 Geel : Lissenvijver. Jouw survival in de Lissenvijver begint met een oriëntatieloop in het avonturenpark. Dan klim je over de apenbrug en de touwladders, en na een vlottentocht ben je terug aan de basis. Min. leeftijd is 10j, max. leeftijd 77j, en reken op ongeveer 4 uur (pauze inbegrepen). Lissenvijver.
 • 2800 Mechelen : touwenparcours in provinciaal park De Nekker. Het "grote" touwenparcours mag je enkel met begeleiding doen. Vooraf reserveren is dus noodzakelijk. Meer informatie: Provinciaal Domein De Nekker.
 • 3051 Sint-Joris-Weert : klimbos Charlepoeng. Dit avonturenparcours ligt in het bekende scoutsdomein 'De Kluis'. In het avonturenbos vind je een bomenparcours met V-bruggen, evenwichtsbalken, birmaburg, berenpoten, een horizontale ladderbrug, een klimmuur, een junglebrug, ziplines en klimbomen tot 9 meter hoog. Een begeleide sessie duurt 1,5u tot 2,5u en de minimumleeftijd is 8 jaar. Het minimum aantal deelnemers is 10. Link: Ki-Vif, organisator van outdoor activiteiten.
 • 3290 Diest : recreatiedomein Halve Maan. Als je het volledige hindernissenparcours wil doen sluit je best aan bij een activiteit die Better Teams in Halve Maan organiseert. Er zijn activiteiten voorzien die aangepast zijn voor drie leeftijdscategorieën: 6j-8j ("Piraten"), 9j-12j ("Avonturenmix") en 12j-18j (Team-dag"). Link 1: provinciaal domein Halve Maan. Link 2: homepage van Better Teams. Link 3: webpagina Jeugd van Better Teams.
 • 3500 Hasselt : Action Park
 • 3500 Kiewit / Hasselt : Sportcentrum Kiewit (Sportbos)
 • 3600 Genk : Katteven - avontuurlijke outdoor activiteiten. Skibaan Katteven heeft een groot touwenparcours met o.a. apenbruggen, commandobruggen, balken en slingerende boomstammen. Meer informatie: Katteven.
 • 3670 Neerglabbeek : touwenparcours Orshof.
 • 3680 Neeroeteren (Maaseik) : Klimpark Adventure Park De Warre. Er is een familie parcours van 2,5 uur (voorwaarden: min. leeftijd 8 jaar, min. grootte 1m30) en een een Adventure parcours van 3 uur (min. 17j, min. 1m50). Voor kinderen -18j moet er wel minstens één volwassene per vier kinderen zijn. Bij De Warre zijn individuele bezoekers van harte welkom en vooraf reserveren moet niet. Maar om ontgoochelingen voor de kinderen te vermijden doe je dat best wel. Wie van ver komt kan overigens in het domein zelf overnachten. Meer informatie: Klimpark Adventurepark De Warre.
 • 8730 Beernem : hindernissenparcours De Kijkuit. In principe enkel voor groepen (zoals verjaardagsfeestjes). Link: De Kijkuit.
 • 8900 Ieper : een buitenbeentje in deze lijst is The Longest Hour, een ontsnappingsspel waarbij je moet ontsnappen uit een "gewoon" huis! “The Longest Hour” is een huis in Ieper waar binnenstapt en dan exact één uur tijd krijgt om te ontsnappen. Een beetje zoals een “escape game” computerspelletje dus, maar ditmaal écht. The Longest Hour speel je met een team van drie tot zes personen. Voor kinderen jonger dan 8j zal het spel iets te ingewikkeld zijn, en van kinderen jonger dan 15j wordt verwacht dat er minstens één volwassene in het team is. Meer info: Escapegames.be