HomeEducatiefCultuur - theater

Cultuur - theater

Hier vind je informatie over de grote theaterproducties in Vlaanderen (zoals het Sportpaleis en de Lotto Arena in Antwerpen en de Ethias Arena in Hasselt), de jeugdtheaters, de kleinschalige poppentheaters, de bekende en minder bekende figurentheaters en de zgn. reizende theaters.

Poppentheaters, figurentheaters en jeugdtheaters - in vaste zalen

Reizende poppentheaters & reizende figurentheaters & reizende jeugdtheaters

Een reizend theatersgezelschap is een organisatie die geen vaste theaterzaal heeft, maar haar voorstellingen brengt in scholen, culturele centra en parochiezalen, en ook op familiefeestjes e.d. De programmatie is met hen te bespreken. We vermelden voor hen bewust geen adres omdat dit soms misleidend kan zijn (bv. een theatergezelschap uit Gent met een contactadres in Antwerpen). Op elke website vind je zeker alle relevante informatie. Voor een gewoon familie-uitstapje met de kinderen zijn deze organisaties dus niet geschikt, maar sommige theatergezelschappen - en zeker de kleine - zijn best betaalbaar voor verjaardagsfeestjes.

Theaters en grote zalen - algemeen

Overige links

  • Op de website van Het Firmament vind je veel algemene informatie over poppentheaters en figurentheaters.
  • Op de website van Open Deur vzw vind je meer informatie over amateurtheaters en jeugdtheaters
  • I can be (2650 Edegem) organiseert regelmatig workshops met improvisatie-theater voor kinderen van 10 jaar tot 15 jaar. Uiteraard is het vooral een kennismaking met improvisatie, eerder dan een intensieve workshop zoals we dat begrip kennen voor volwassenen. Meer info: "I can be" / Theater Cartouche.
  • Jippa (2520 Broechem/Ranst) organiseert regelmatig theatervoorstellingen voor kinderen.

  •  

     

    vermelding op deze pagina is gratis:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.