HomeNatuurNatuur / overzicht

Natuur / overzicht

In dit topic Natuur vind je volgende hoofdstukken:

1. Natuurreservaten, natuurparken en grote bossen

2. Kleinere bossen, bezoekerscentra en educatieve centra

3. Plantentuinen

4. Verenigingen en organisaties

5. Overige links

Vooraf dit : 31 oktober is elk jaar de nationale startdag vogels voeren. Vogelbescherming Vlaanderen wil deze datum in het geheugen griffen omdat vanaf november de natuurlijke voorraad aan voedselbronnen vermindert. Wist je dat vogels tijdens koudere dagen zelfs meer energie nodig hebben om hun lichaamstemperatuur op peil te houden? Extra hulp in de vorm van voedselrijke zaadmengelingen en noten komen dus goed van pas. Door vanaf nu regelmatig (best 's ochtends) te voeren krijgen vogels tijd om die plek te ontdekken en te herinneren. Als koning winter toeslaat verliezen ze geen tijd en energie door het zoeken naar een geschikte voedselbron: ze weten waar ze van jou extra voedsel krijgen. Meer informatie vind je op de speciale webpagina "alles wat je wilt weten over het voeren van vogels" van Vogelbescherming Vlaanderen.

1. Natuurreservaten, natuurparken en grote bossen

2. Kleinere bossen, bezoekerscentra, educatieve centra en bosmusea

Een bezoekerscentrum is een uitvalsbasis om een regio te verkennen, vaak via een infobalie en/of een permanente tentoonstelling. Een educatief centrum is een onthaalcentrum waar bezoekers door professionelen of vrijwilligers wetenschappelijke uitleg krijgen over het project.

In de meeste kinderboerderijen vind je ook een educatief centrum. Klik hier om naar ons topic “Kinderboerderijen” te gaan.

3. Plantentuinen

4. Verenigingen en organisaties

5. Overige links: