HomeSport en spelOpenluchtzwembaden, gewone zwembaden en subtropische zwemparadijzen

Openluchtzwembaden, gewone zwembaden en subtropische zwemparadijzen

1. Zwembaden - subtropische zwembaden en zwemparadijzen

Voor UitstapjesMetKinderen.be is een subtropisch zwembad een groot zwembad met één of meer reuze glijbanen, een golfbad en een apart kinderbadje. We verwijzen je telkens door naar de homepage van de zwemparadijzen, maar we raden je aan om zeker de foto’s op hun websites te bekijken: dan weet je meteen of het zwembad voldoet aan jouw verwachtingen.

2. Zwembaden - openlucht zwembaden

Opgelet, alle openluchtzwembaden zijn maar een aantal maanden per jaar geopend, en bovendien bel je best vooraf even om de openingsuren te vragen. Bij sommige openluchtzwembaden is er een limiet op het aantal bezoekers per dag; laat je dus niet verrassen en bel hen vooraf. Als je naar een openluchtzwembad van een camping wilt, vraag dan of je er als niet-gast binnen mag.

(Hofstade)

3. De Badboot : drijvend openlucht zwembad

  • 2000 Antwerpen : Badboot Antwerpen. De Badboot is één van de grootste, drijvende openluchtzwembaden ter wereld. Sedert midden augustus 2012 ligt de Badboot op het Antwerpse Eilandje, in het Kattendijkdok. Het bad, in totaal 120 meter lang, kan 600 mensen ontvangen en bestaat uit één zwembad, twee evenementenzalen, verschillende verdiepingen en een restaurant annex loungeterras. Dit drijvend openlucht zwembad is open tot midden september, en zwemsessies kan je (moet je) vooraf online reserveren. Meer info: Badboot.be

4. Gewone zwembaden

Volgens de Gouden Gids zijn er in België 275 zwembaden. We kunnen die uiteraard niet allemaal vermelden, maar vul in onderstaande zoekmodule jouw postnummer of de naam van jouw gemeente (of stad) in, en je krijgt meteen een overzichtelijke lijst. Klik hier voor een zoekopdracht via de Gouden Gids naar Zwembaden - Instellingen.

 

(vermelding op deze pagina is gratis)